Letní letový řád přinese devět nových spojů z Ruzyně

nove_spoje_ruzyne

Již v neděli 26. března začne na Letišti Václava Havla platit nový letový řád. Na dvaceti tratích se zvýší počet spojů. Své služby také nabídnou dva noví dopravci, jejich celkový počet tak bude 66. Praha bude mít spojení se 154 destinacemi v 51 zemích světa.

Devět nových spojů bude od 26. března létat z ruzyňského letiště. Přímé spojení tak bude mít hlavní město se 154 místy v 51 zemích po celém světě. Společnost Letiště Praha proto předpokládá, že se mu podaří překonat růst, kterého dosáhlo v minulém roce.

„Podle aktuálních informací z letových řádů se domnívám, že bychom v letošním roce mohli překonat osmiprocentní meziroční růst počtu cestujících, kterého jsme dosáhli v minulém roce,“ uvedl předseda představenstva firmy Václav Řehoř. Kromě nových linek by k tomu měla přispět vysoká obsazenost letů a také nasazování větších letadel.

České aerolinie zahájí přímé lety do dánského Aarhusu, Malmö ve Švédsku, italské Verony, islandského Reykjavíku a také do španělské Almerie a na Menorku, kam bude létat společnost SmartWings. Do Reykjavíku bude létat také Wizzair. Nabídka spojení do Norska se rozšíří o Stavanger, kam začne létat společnost Norwegian. Ryanair přidává linku do Trapani na Sicílii.

Nově se v Praze představí britské aerolinie Flybe, jež nabídnou od 8. května pětkrát týdně lety na londýnské letiště Southend. Dvakrát týdně pak bude možné letět s Georgian Airlines do gruzínského Tbilisi.

Celkově nejvíc linek bude směřovat do Itálie, kde budou přistávat v 17 destinacích. Ve Španělsku a Velké Británii jich je 14 a ve Francii, Řecku a Rusku je 10 destinací spojených přímou linkou s Prahou.

Letní letový řád bude platit do 28. října letošního roku.