Majiteli dnes zkrachovalé cestovky Monmare travel nic nebrání v dalším podnikání v cestovním ruchu

Dnešní úpadek moravské cestovní kanceláře Monmare travel opět odhaluje zásadní slabiny zákona č. 159 o podmínkách podnikání v cestovním ruchu, jehož novela by se zítra opětovně měla objevit na programu vlády. Jediným majitelem a jednatelem druhé letošní zkrachovalé CK je moravský podnikatel Roman Tandler, který má v oboru cestovního ruchu další aktivity.

Na webu CK Monmare travel nebyla v den jejího krachu ani řádka o tom, že jednatel firmy vyhlásil úpadek. Ani předkládaná novela zákona totiž nedokáže zabránit tomu, aby tento letos padesátiletý podnikatel z Kunštátu po vyhlášení úpadku své cestovní kanceláře i nadále působil v tuzemském cestovním ruchu!

Portál Krachy cestovek.cz již před rokem a půl informoval o tom, že Roman Tandler od března 2010 vlastnil na zhruba rok firmu s názvem ck mon-mare s.r.o. Firmu v dubnu 2011 převzali jiní společníci a změnili jeho název na Hotel Rudka, kde však Tandler stále působí jako odpovědná osoba.

Firma sice v roce 2010 získala koncesi na provozování cestovní kanceláře, ale už o rok později ohlásila přerušení provozování živnosti. Místně příslušnému živnostenskému úřadu ani Ministerstvu pro místní rozvoj vůbec nepřišlo divné, že týž podnikatel – Roman Tandler – o tři roky později opět požádal o koncesi pro svou novou firmu, tentokrát nazvanou Monmare travel, cestovku, která dnes vyhlásila úpadek.

Tandler v oboru cestovního ruchu podniká od roku 2008 jako osoba samostatně výdělečně činná. Jeho Cestovní agentura Roman Tandler sídlí v Městském informačním centru v Kunštátu.

Další z Tandlerových firem z oboru cestovního ruchu je společnost ROMTAN, založená koncem roku 2011. Firma, podnikající jako cestovní agentura, vystupuje pod názvem Romtan travel a na jejích webových stránkách ani nejsou uvedeny ze zákona povinné údaje, například identifikační číslo.

Roman Tandler také působí jako odpovědný zástupce původně stavební společnosti VERTIKAL SERVIS s.r.o., která si vloni pronajala obchodní značku „Cestovní kancelář JUHÁSZ“ od zavedené severomoravské cestovní kanceláře Juhász. Ta se vloni dostala do problémů poté, co vyšlo najevo, že v loňském roce nezískala povinné pojištění proti úpadku a nemohla pořádat vlastní zájezdy.

Zrekapitulujme si to: Roman Tandler, jediný majitel a jednatel dnes zkrachovalé cestovní kanceláře Monmare travel může i nadále podnikat jako cestovní agentura, i nadále může být jednatelem a majitelem další cestovní agentury a nic mu nebrání v tom, aby v dalších dvou firmách z oboru cestovního ruchu působil jako jejich odpovědný zástupce.