Zkrachovala CK ALPA tours, tentokrát pláčou Němci, Rakušané a Švýcaři

Podle zápisu v Insolvenčním rejstříku na portálu Justice.cz krachuje další cestovka. Insolvenční návrh na sebe podala pražská ALPA tours. První si toho tentokrát všiml server Týden.cz.

Krachující cestovka ALPA tours organizovala zájezdy do „zlaté Prahy“ pro německy hovořící klienty.

Čeští cestovatelé ale mohou být v klidu. Problémy nastanou pro změnu klientům v Německu, Rakousku a Švýcarsku. ALPA tours totiž pro ně organizovala zájezdy do „Goldene Stadt Prag“ a prodávala je přes německého partnera Jade Reiseversand. U toho se prý „začaly objevovat problémy s platební morálkou„. Pražská firma proto usiluje o prohlášení konkurzu.

ALPA tours v dokumentech předložených soudu uvádí, že nyní nedokáže uhradit své závazky ve výši 59.763 eur. Většina je přitom více než tři měsíce po lhůtě splatnosti.

S Jade Reiseversand spolupracovala ALPA tours na základě agenturní smlouvy od loňského března. Podle ALPA tours ale Jade přestala posílat platby za prodané zájezdy jak jí, tak dodavatelům dalších služeb.

Server Týden.cz uvedl, že některé zájezdy v Německu pak byly dokonce zrušeny a podle nespokojených zákazníků byl příčinou nejspíš úpadek německé společnosti.