Václav Fischer hlásí návrat na český trh s cestovním ruchem

Známý podnikatel a někdejší senátor Václav Fischer, který na tuzemském trhu s cestovním ruchem již dvakrát pohořel, hlásí svůj další comeback. Připojí se k projektu středoevropské cestovní kanceláře. I když v minulosti tvrdil, že u nás již podnikat nebude.

„Loni jsem byl osloven česko-německou investorskou skupinou, abych se podílel na projektu středoevropské cestovní kanceláře. Protože kancelář působí na několika trzích a disponuje velkou finanční sílou, souhlasil jsem,“ uvedl Fischer v rozhovoru pro páteční deník Blesk.

Nová cestovka sází na nízké náklady. Prý nechce tisknout drahé katalogy, naopak se hodlá prezentovat pouze na internetu. Bude také nakupovat ve větších objemech a prodávat přímo koncovému zákazníkovi. „Naše ceny tedy nejsou zatíženy ani provizemi cestovním kancelářím,“ prozradil v interview Václav Fischer.

Další výhodou má být aktuálnost. „Denně a denně budeme produkovat nové zájezdy, jejich ceny budeme neustále aktualizovat. Jeden den si budete moci koupit letenku za 100 eur, druhý den díky slevě dopravce třeba za 80 eur. Významná část hotelů je navíc s naším systémem propojena, takže když sníží cenu, během pěti minut to máme v nabídce i my,“ vysvětlil deníku Blesk.

Jak se cestovka jmenuje a kde a kdy si v Česku otevře pobočku, Fischer zatím neprozradil. Do nového projektu jde prý jen proto, že je spojen se silnými partnery.

Podnikatel na začátku 90. let úspěšně expandoval do Česka se svoji cestovní kanceláří založenou v Německu. Později však neustál další rozmach, dostal se do finančních problémů a v roce 2004 firmu CK Fischer ovládl miliardář Karel Komárek.

Pak se Václav Fischer stal tváří CK Tomi Tour, angažoval se v ní jako obchodní ředitel a podle serveru iDnes.cz jí také za 19 milionů korun prodal své know-how. Tomi Tour krachla v roce 2009. Její pád se zařadil mezi největší bankroty na poli cestovního ruchu v České republice. Jak Krachy cestovek.cz napsaly, soud letos v lednu zrušil konkurz na společnost a věřitelům zůstaly oči pro pláč. CK po sobě nechala dluhy přes 116 milionů korun a mizivý majetek. Zhruba 15 tisíc postižených klientů Tomi Touru po bankrotu odškodnila pojišťovna Union.