Co dnes dělají lidé spjatí s loňským krachem CK Vivamonde?

Včera jsme informovali o případu loňského úpadku cestovní kanceláře Vivamonde a o tom, že stopy směřují k tureckým podnikatelům, kteří mají bohaté zkušenosti s krachy cestovních kanceláří v Čechách. A co dělají tito podnikatelé dnes, necelý rok od krachu cestovní kanceláře Vivamonde?

Tolga Kamil Gügüs je stoprocentním vlastníkem cestovní agentury touroperator.cz, jejíž jednatelkou je Andrea Evren, manželka bývalého generálního ředitele CK Vivamonde D. Evrena.

Serkan Günaydin je ředitelem turecké cestovní kanceláře Classical Tours.

Murat Yildiz je jednatelem a klíčovým vlastníkem firma MADO TRADE s.r.o., která v Brně prodává oblečení, a vlastní firmu Moravia Ceramic, která provozuje koupelnové studio MC Koupelny v Brně.

Dr. Mehmet Turgut Akyol vlastní firmu RA Investmensts, která je podle informací na internetu provizním prodejcem zájezdů v Pardubickém kraji. Dále vlastní firmu Network a je jednatelem společnosti ORTAKLAR D&P PARFUMERIE.

Derya Evren se na webu linkedin profiluje jako managing director TravelMode, žádná společnost takového jména ale v českém obchodním rejstříku nefiguruje. TravelMode přesto na internetu (Facebook) nabízí incomingové služby. Evren stále většinově vlastní společnost Travel Studio International.

Petr Srbek, koncem roku 2011 přerušil provozování živností jako OSVČ, kromě jiného provozování cestovní agentury. Od stejné doby je ale majoritním vlastníkem a jednatelem firmy Vize Sport, která se orientuje na pořádání profesionálních sportovních soustředění v Turecku. Jako svou referenci firma uvádí soustředění FK Dukla Praha už z února 2011!