Nikolov už měl problémy se zákony a s úřady i v rodném Bulharsku

Petko Pavlov Nikolov, jednatel vloni krachlé cestovky I. Parkam Holidays, měl oplétačky se zákony a s úřady i ve svém rodném Bulharsku. Zjistili jsme, že jeho firma Hadjiiski Consult registrovaná v Bulharsku neplatila nájem restaurace a kavárny na Slunečním pobřeží a dlužila Ministerstvu státní správy a správní reformy více než 115 tisíc lev, tedy asi milion a půl korun.

Na konci roku 2007 zmíněná firma pana Nikolova vyhrála aukci na pronájem lukrativních budov ve vlastnictví státu ve starobylém a turisty vyhledávaném městu Neseber. Aukci vyhrála díky nejvyšší nabídce měsíční platby za nájemné (téměř 16 tisíc leva – cca 200 tisíc Kč), ale nájem přestala po několika měsících platit.

Stejný scénář se odehrál u další bulharské společnosti pana Nikolova, firmy Parkam Holidays Bulgaria, která měla v pronájmu rekreační zařízení Primorsko. I zde ministerstvo podalo k soudu žalobu kvůli nesplnění povinností vyplývajících z nájemní smlouvy. Firma neplatila nájemné ani poplatky za komunální odpad a dluh dosáhl výše 114,626,30 leva.

Metodám nájemce (pana Nikolova) a jeho potížím, se věnovala řada bulharských médií včetně celostátních, například deník Trud. Noviny konstatovaly, že nájemce neplatil za nájem ani za další služby (elektřinu, vodu, topení, telefony), ale pokračoval ve využívání nemovitosti.

Vypovězení smlouvy nám trvalo několik měsíců. Smlouvy jsou bezva, ale jsou i bezohlední podnikatelé. Nařídil jsem jim, ať opustí nemovitosti,“ citovala v roce 2009 bulharská média bývalého ministra státní správy Nikojale Vasileva a uvedla, že nájemce „byl rozhodnut hájit své nevyčerpatelné zdroje příjmů“.

„Vedoucí je mimo kancelář, vyřídíme mu, že jste volali,“ sliboval hlas z kanceláře Hadjiiski Consult, jejíž sídlo je na adrese, kterou při zápisu následnické firmy Parkam Holidays do českého obchodního rejstříku uvedla manželka Nikolova Svetlana Nedelcheva. Samozřejmě, že nikdo už nezavolal, dodávají bulharská média.